giovedì 10 febbraio 2011

Exams dinner part 1: Chicken with asparagus and mushroom sauce - Pollo con asparagi e salsa di funghi



Exams are stressful but what I hate the most is that they can keep good friends away for long periods. What better of a good dinner in order to meet again for awhile and piss about?


4 people:

  • 400 grs of chicken (or turkey) breast fillets
  • 200 grs Basmati rice
  • 300 grs potatoes
  • 10 asparagus sticks
  • 200 grs of mushrooms (champignon, procini even better)
  • 400 mlts of fresh cream
  • 1/2n glass of white wine
  • 1 onion
  • oil, black pepper, rosemary, thyme
Cook the rice and let it cool in a bowl.
Cut the potatoes in small cubes, cook them in a large pan with a spoon of oil and the onion (chopped) till they appear to be well roasted.
Boil the asparagus for a 10 mins. Be careful to keep tops out of the water.
Roast the chicken fillets in a pan with a spoon of oil, thyme and rosemary till it's cooked on each side. Add salt and pepper, then finish cooking in the oven for 10 mins at 200 degrees.
The mushroom sauce: start cooking the mushrooms in a pan with a spoon of oil, when they get dry add the wine, wait till it vaporizes, add salt and pepper, then the cream. Let it cook until it shrinks enough.

Serve:
On a potatoes bed lay 5 asparagus, then the chicken breasts, season with the mushroom sauce. Shape the rice with a little cup

and serve it alongside. 

How was it Cami?
Yummm!

Per 4 persone:
  • 300 gr di filetti di pollo
  • 200 gr di riso Basmati
  • 300 grdi patate
  • 10 asparagi
  • 200 gr di funghi (champignon sono ok, porcini anche meglio!)
  • 400 ml di panna fresca
  • 1/2 bicchiere di vino bianco
  • 1 cipolla
  • olio, pepe, rosmarino, timo
Cuocere il riso e lasciarlo raffreddare in una coppa.
Tagliare le patate a cubetti, cuocerle in padella con un cucchiaio di olio e la cipolla tritata finché non siano ben cotte
Bollire gli asparagi in acqua bollente salata per 10 minuti avendo cura che le punte restino fuori dall'acqua.
Cuocere i filetti di pollo in padella con un cucchiaio di olio, il timo e il rosamrino finché non siano ben arrostiti su ogni lato. Terminare la cottura per 10 min in forno a 200 gradi.
La salsa di funghi: cuocere i funghi in padella con un cucchiaio di olio, quando si saranno asciugati aggiungere il vino bianco, lasciarlo vaporizzare, salare, pepare e aggiungere la panna. Aspettare che si restringa a sufficienza.

Impiattare:
su un letto di patate disporre 5 asparagi e i filetti di pollo. Condire con la salsa di funghi. Mettere il riso in una tazzina, sformare e servire accanto al resto.

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